flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Щодо змін до порядку подачі апеляційної скарги

09 грудня 2021, 10:38

 Компаніївський районний суд Кіровоградської області звертає увагу на те, що у газеті «Голос України» від 04.09.2021 № 168 (7668) опубліковано оголошення про початок функціонування трьох підсистем (модулів) ЄСІТС – «Електронний кабінет», «Електронний суд», підсистеми відеоконференцзв»язку, які починають функціонувати через 30 днів з дня опублікування. Відповідно, з 05.10.2021 апеляційні скарги подаються безпосередньо до судів апеляційної інстанції в адміністративному, господарському та цивільному судочинстві. Порядок подачі апеляційних скарг в кримінальному провадженні залишився незмінним.
До початку функціонування ЄСІТС, подати апеляційну скаргу можна було як безпосередньо в апеляційний суд, так і через Компаніївський районний суд Кіровоградської області.
На даний час, після змін до процесуальних кодексів внесених Законом 1416-ІХ «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо забезпечення поетапного впровадження Єдиної судової інформаційно-телекомунікаційної системи», почала діяти пряма норма статті 355 ЦПК, згідно з якою скарга подається безпосереньо до суду апеляційної інстанції.
Зважаючи на вищевикладене, звертаємо увагу сторін у справах в адміністративному, господарському та цивільному судочинстві, що починаючи з 05.10.2021 апеляційні скарги в електронній формі не приймаються Компаніївським районним судом Кіровоградської області, не друкуються та не направляються разом з матеріалами справ до суду апеляційної інстанції.